Voetius, gereformeerd rijkgemaakt!

Welkom op de introductiepagina van de Gereformeerde Theologische Studentenvereniging ‘Voetius’!

Ga je volgend jaar theologie studeren aan de VU/PThU in Amsterdam? Of studeer je er al? Sluit je aan bij de Gereformeerde Theologen Studenten Vereniging ‘Voetius’!

mei 2021, Prof. A. van de Beek over ketters en katholiciteit

Ieder die lid van Voetius is geweest zal het beamen: een echte theoloog word je pas op een dispuut. Als studenten bezinnen we ons op allerlei theologische kwesties: daarbij willen we de theologie als wetenschap, die je op de opleiding tegenkomt, verbinden met een levende spiritualiteit. In dit alles laten we ons inspireren door al het moois wat de gereformeerde traditie ons te bieden heeft. Ook biedt het dispuut de broodnodige praktische vorming voor het werk in de kerk en een eventueel predikantschap. Bovendien is het contact met studenten die al (veel) verder zijn in hun studie erg waardevol.

Om de week komen we op woensdagavond bij elkaar. Activiteiten zijn onder andere: studiekringen, waarbij we theologische werken met elkaar bespreken; preekavonden, waarbij we diep ingaan op een preek van door een ouderejaars student; lezingen, waarbij een docent spreekt over een specifiek onderwerp en we daarover met elkaar doorpraten. Al deze avonden helpen je om je eigen weg te vinden in de vele theologie waar je vanuit je opleiding mee te maken krijgt en om daarover met medestudenten te praten. Ook beginnen we de meeste avonden met een gezamenlijke maaltijd en sluiten we af met een gezamenlijke borrel.

Je zult ons ook nog wel tegenkomen bij de introductieperiode van de studie. Twijfel niet, en sluit je aan!

Mail, als je vragen hebt, gerust naar info@voetius.nl