Voetius gaat internationaal!

Op 8 november houdt prof. dr. Van den Toren een lezing over Gerechtigheid en interculturaliteit. Deze avond wordt mede georganiseerd door het VU programma ‘Bridging Gaps’. Er komen ruim vijftien internationale theologiestudenten op bezoek en we hopen op een mooie ontmoeting. De avond begint om 17:30 met een gratis pizzamaaltijd. Om 18:30 is het avondgebed en om 19:00 start te lezing. Vanaf 20:30 is er alle ruimte voor een informele ontmoeting met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje. Dit alles vindt plaats op de PThU-vleugel van de VU (1e verdieping)

Wijziging Jaarprogramma

In november zijn er een aantal wijzigingen in het jaarprogramma.

  • 15 november Preekvergadering wordt verplaatst naar het voorjaar 2024
  • 22 november Disputatie vervalt
  • 29 november: Familieavond wordt vervangen door Bijbeldebat(facultatief) en aansluitend een extra HV voor de financiën en een lezing van am. Dijkdrent omtrent de vereniging

Prof. dr. Maarten Wisse spreekt op Dies Natalis

„Het christelijke gerechtigheidsbegrip komt naar je toe, maar schrijft niet letterlijk voor hoe je je moet gedragen.” Dat zei prof. dr. Maarten Wisse woensdagavond tijdens een lezing in de Noorderkerk in Amsterdam.

Ter gelegenheid van de 124e dies natalis (geboortedag) van de Gereformeerde Theologen Studentenvereniging (GTSV) Voetius hield prof. Wisse, hoogleraar dogmatiek en rector aan de Protestantse Theologische Universiteit (PThU), een lezing over het thema ”Gerechtigheid”.

Lees het artikel verder op https://www.rd.nl/artikel/1037180-prof-maarten-wisse-voor-studenten-gtsv-voetius-gerechtigheid-gaat-individuele-belang-te-boven

Bijbeldebat 27 september: Bijbel als historisch boek of literatuur?

Save the date! Na het eerste geslaagde Bijbeldebat over Genesis 1 organiseert de Nieuwe Bijbelschool samen met theologische studentenvereniging Voetius een tweede debat. Oudtestamentica Marjo Korpel en Nieuwe Bijbelschool-voorzitter Ad van Nieuwpoort gaan in gesprek over de vraag: hoe lees je de Bijbel – als historisch boek of literatuur? Na afloop van het debat is er een kleine borrel om nog na te praten. Het debat begint om 16.30 uur in de filmzaal van de PThU in Amsterdam en is rond 18.30 uur afgelopen.

Wijziging verenigingsavond

Voetius op woensdagavond

Vanaf september 2023 zullen de activiteiten van GTSV Voetius op een woensdag plaatsvinden. Op die manier is het voor elke student (bachelor en master) aantrekkelijk om onze activiteiten bij te wonen. Houd de website en onze social media in de gaten voor meer informatie! Word lid!